Den bedste veganske koldskål

Vegansk_koldskål
I sidste uge blev min yngste datter Sofie 7 år. Hvordan min lille pige er blevet så stor så hurtigt, begriber jeg ikke, men hun havde glædet sig vanvittigt til denne dag og skulle selvfølgelig have lov til at bestemme menuen til aften. 

Hun valgte kartoffeltærte, som er alle børnenes favorit her i huset, og så skulle der være koldskål til dessert. Nu hvor sommeren for alvor er lige om hjørnet, synes jeg, du skal have del i vores bud på den bedste veganske koldskål. Jeg har prøvet flere forskellige opskrifter, der aldrig helt har tilfredsstillet mine koldskålsforventninger, men sidste sommer var den der, og jeg tror, mange er enige i, at denne har den helt rigtige sødme og smag af citron, samt den rette tykke, bløde konsistens. Desuden er den super nem at lave og færdig på få minutter. 

Vegansk koldskål m. citron
(6-8 personer)

Ingredienser:
3 kartoner Alpro sojayoghurt med lime/citron
7 dl rismælk
1 økologisk citron
Kammerjunker

Hæld yoghurt og rismælk i en stor skål. Pisk det godt sammen med et piskeris. 

Vask citronen, skær den i skiver og læg dem op i skålen. 

Voíla! Din koldskål er færdig og kan nydes med veganske kammerjunker. 

Hvis koldskålen ikke skal spises med det samme, skal den opbevares i køleskabet. Pisk kort i den inden servering. 

Fødselsdagsbarnet

4 responses to “Den bedste veganske koldskål

 1. Hej Line.

  Tillykke med din datters 7 års fødselsdag.
  Og velkommen tilbage til hjemmesiden, det ser ud som om det er noget tid siden du har skrevet sidst 🙂

  • Hej Fie.
   Tak for det ☺️
   Ja, der er gået alt for lang tid. Sådan kan det gå, når der er mange børn, der trækker i en. Nu satser jeg på at være klar igen, for jeg vil så gerne dele ud og inspirere.

 2. Lækkert at kunne få koldskål igen! Jeg må have en meget sød smag, for jeg undlod citronen og tilføjede lidt agave sirup. Men så var den også perfekt!
  Den dér kartoffeltærte – har du en opskrift på den? Jeg kan ikke umiddelbart finde den – og en hurtig søgning på Google giver kun opskrifter med masser af bacon og ost. Så hvis du nu lige havde en opskrift, så var det jo nemmere end selv at gå i gang med at eksperimentere. ?

  • Hej Heidi
   Hold da op, det er længe siden, du har skrevet. Det har jeg slet ikke set før. Men bedre sent end aldrig, og du skal i hvert fald prøve at lave kartoffeltærte. Den er SÅ god. Du kan finde den i kogebogen Grøn Glæde, som du kan downloade gratis eller købe i fysisk format via Anima. Jeg bruger en opskrift på tærtebunde fra Månebarnets blog istedet for den færdigkøbte dej. Den er super nem og smager rigtig godt.
   https://anima.dk/download-grøn-glæde
   Jeg er glad for, du kunne bruge opskriften på koldskål 😀
   ❤ Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *